Huom! Tarjoamme ilmaisen toimituksen yli 50 € tilauksiin. Voit myös valita noutotilauksen meidän toimistolta Hyvinkäältä.
Suikyo Mizucha ( mizu= kylmä vesi, cha=tee ) sisältää ainoastaan toukokuussa poimittuja ensisadon erittäin hienoja vaaleanvihreitä teelehtiä, sekä pienen määrän jauhettua teetä. Lehdet erotellaan suuremmista ja raskaammista lehdistä tuulilajitteluprosessin avulla. Nämä hienot ja kevyet lehdet sopivat täydellisesti kylmävesihaudutukseen, sillä haudutusaika on vain yhdestä kahteen minuuttiin, vaikka käytettäisiin kylmää vettä. Höyrytysprosessin aikana, joka on olennainen osa senchan valmistusta, höyry tunkeutuu syvälle näihin hienoihin lehtiin. Mutta mikä tekee mausta niin ainutlaatuisen, on tuore vihreiden vihannesten maku. Tämä erityinen maku saadaan lannoittamalla teekasveja teetilan itse kasvatetulla heinällä.
Suikyo Mizucha on siis ihanteellinen kumppani kuumiin kesäpäiviin ja yleisesti ottaen täydellinen tee matkalle mukaan. Siksi se on pakattu 5 gramman pyramidipusseihin, jotka on helppo hauduttaa, jopa ilman teepannua. Maku on elegantin kevyt, hieman makea ja erittäin raikas. Tee sisältää vain vähän tanniineja. Kuppiväri on kauniin eloisan vihreä.
Haudutus:
1 teepussi 500 ml kylmää vettä
1. haudutus 1 min.
Seuraavissa haudutuksissa lisää aikaa 1 min.
Kokeilemalla ja säätämällä haudutus aikaa löydät omaan makuusi sopivan haudutus ajan!
VINKKI: Teepussien liikuttelu kylmässä vedessä vapauttaa teen täyden aromin.
HUOM!!! Teen voi hauduttaa myös lämpimään veteen.
Lämpötila n. 65-70 astetta
Haudutusaika noin 1 min (kokeilemalla löydät omaan makuusi sopivan haudutus ajan). Seuraavissa haudutuksissa lisää aikaa noin 1 min.
Tämä poikkeuksellisen hieno vihreä tee ei kitkeröidy pidemmässäkään haudutuksessa! Pusseista valmistat monta haudutusta molemmilla haudutus tavoilla!
Yksi pyramidipussi sisältää 5g teetä. 50g pakkaus sisältää siis 10 pyramidipussia.
Matkatee
Mainio matkatee.
Makukaan ei poikkea ns. irtolehti sencoista.
Risto Hotari -